28.2.09

percaturan hujung mingguku~

Esok… hari sabtu.. hm.. kena bangun pagi-pagi.. ada volleyball punya tournament .. interkolej… teringat plak kekalahan futsal last week.. harap2 volleyball dapat bawak balik at least satu medal.. kaki pun dah ok sket.. walaupun kalau tekan tue sakit lagi.. tapi setakat nak lari-lari dan lompat-lompat memang tak sakit la.. so buat syafiqah ku.. jangan la risau~
Hm.. masalah? Ada dua case write up belum siap.. haih.. satu dah 80% siap.. masalah kedua? Memang nak tunggu last-last minute baru nak concentrate buat… bila la nak berubah.. kemalasan atau tiada tekanan? Mcm pahat dan penukul.. haih..
Masalah lagi.. hidupku dan bola.. tak dapat dipisahkan.. bila case write up vs bola.. masalah menjadi semakin besar.. esok malam.. Selangor lawan Kelantan.. tak tengok? Mana boleh ye tak???
Ahad malam ada masa lagi nak buat case write up? Masalah? Man utd lawan Spur plak.. Carling cup final la plak tue.. takkan tak tengok.. hm… so bilakah case write up nie akan siap?
Bilik yang bersepah dah kemas sikit-sikit.. kalau tak sure sani halau aku dari bilik.. tak pun next year dia request tukar bilik.. hehe…
Anyway.. semoga esok merupakan hari yang indah buat pasukan volleyball kolej perubatan… nama team aku tak cipta lagi.. buat seketika… mari gunakan nama Awwww~ ayang hafriz.. hehe..
Eh.. dah lambat la plak.. leka.. isyak tak solat lagi nie… ok.. I need to pray and sleep for the big day … namun hati di dalam rasa riang.. 

27.2.09

23.2.09

ikan emas

so.. seperti yang dijanjikan.. pasukan futsal kolej perubatan atau nama tak rasminya pasukan ikan emas... telah menjalani laluan onak berduri di kala sukan interkolej tahun ini..
perlawan pertama menentang kolej sakura.. yg diwakali serpihan dari bintang-bintang kolej lain telah mengalahkan pemuda-pemuda harapan bangsa dengan jaringan 5-3.. di mana 2 gol di jaringkan oleh awi poyo dan satu jaringan dari qish dengan tendangan tonjol yang mengelirukan penjaga gol.. sebab kekalahan adalah berpunca dari kepancitan dan kenervousan di perlawan pertama.. bak kata ketua kontijen.. en ismuni..
perlawan kedua pula dengan kolej alamanda yang di barisi oleh 100% pemain yang mewakili Unimas... fuck betul.. tak aci sial.. dan mereka ini telah membelasah pasukan ikan emas dengan jaringan 7-1.... bak kata pepatah.. kalau korang dah terer lawan dgn org tak terer.. sure kalah ye tak? kekalahan ini diterima dgn keredhaan.. dan aku telah mengalami kecederaan serius ketika perlawanan ini.. nasib baik sinaran x-ray yang dipancarkan kepada tarsal bones aku mendapati tiadanya patah atau # line ditemui.. walau bagaimana pun.. aku terpaksa berjalan terhincut-hincut dan membalut kaki kerana kesakitan yg teramat sangat..
perlawanan terakhir akhirnya mengakhiri permulaan kekalahan demi kekalahan selepas kami berjaya menewaskan kolej cempaka dengan jaringan 3-2 sekaligus meletakkan kolej cempaka gagal ke separuh akhir dan terperosok di tangga terbawah kumpulan.. aku tak dapat beraksi pada game ini kerana kecedaraan yg ku sanggakan simple injury telah menyebabkan aku hampir tak dapat berjalan.. apatah lagi untuk menyepak bola..
jadi.. kami pulang dengan kehampaan..

21.2.09

futsal interkolej.. harapan yg mengunung

hari ini sepasukan anak muda akan menghadapi cabaran acara futsal interkolej di Golden hock..
siapakah mereka ini? mampukah mereka pergi jauh? mungkin ya.. mungkin tidak.. siapakah pemuda-pemuda harapan seluruh warga kolej perubatan ini?
v sha kri--> merangkap kapten dan pemain
baqlish --> merangkap unofficial manager dan pemain yg sampah
awi poyo--> kapten luar padang dan pemain yg hampeh
roslan--> dgn kasut barunya
mat--> dgn tanpa stokinnya..
adri.. dgn seluar 3/4nya...
sani--> keeper bersara dgn glove ada tulis "i love u"
man--> keeper yg agak poyo disitu
tarrent--> stiker utama yg agak malas menjaringkan goal.. namun.. harapan tetap ada..

selepas 2 persahabatan dan sedikit sebanyak improvement pada tahap kurang 2%.. mampukah mereka pergi jauh? saksikan aksi mereka.. tunggu post yang akan datang... uhuk..uhuk.. of coz kalau rajin..

14.2.09

Serian oh Serian..


serian.. 2 minggu sudah aku di sana... bandar yang sunyi... namun tetap ceria di kala siang pagi hari.. namun masih tak betah aku meneroka bandar kecil di bahagian Samarahan ini di kala kesibukkan peniaga-peniaga kecil memujuk pelanggan yang lalu lalang di awal hari.. kesibukkan di hospital dan kehidupan sebagai seorang pelajar perubatan tahun 4 di UNIMAS... sungguh membataskan duniawiku... 

serian.. diapit oleh gunung-ganang yang disalut kabus di kala sang mentari mula menjengah.. memang bagaikan melihat amoi cantik di tepi jalan... terpesona setiap hari.. bagaikan berada di kurun yang lepas.. hawanya yang dingin segar membuatkan katil double deckerku sering terisi dek batang tubuhku... di tambah dengan gebar yang sungguh selesa... mimpi indah... bahagia ku rasa...

apabila senje menjelang.. jelas menjegah naluri pandanganku dan mengetarkan gegendang telinga.. ribuaan kalau pun tak jutaan burung-burung terbang diangkasa mencari tempat singgah dan berdengkur seketika di malam hari ditambah dengan riuh-rendah mereka berkicau sesama mereka.. entah apa yang bualkan..barangkali memuji kebesaran Allah... fenomena yang tak pernahku hayati di tempat lain memang benar-benar hati ini berbunga ketenangan..

jika hari panas.. air terjun ranchan tak sampai sepelaung... air yang segar.. sejuk lagi jernih dengan segera memberi kesegaran pada tubuh dan fikiran yang porak peranda dengan telatah manusia di zaman orang berebut mahu mengejar jawatan dan wang ringgit..

Serian.. sesekali mengigatkan tempat di mana diriku membesar.. mengenal dunia.. Alor Gajah.. biar pun hanya ada air panas Gadek yang panas membara.. yang bagaikan air yang baru dijerang.. tetap ku ingati.. kedua-dua bandar kecil ini sungguh aman..  dua bandar ini menjadi sejarah di hatiku.. bak kata orang.. tempat jatuh hati lagikan diingat.. inikan tempat jatuh.. hehe.. walaupun aku tak penah lagi jatuh di serian.. hehe...

p/s: saje je nak test berberbahasa.. anyway.. serian memang best la...

7.2.09

mengelabah betul.. ish!

Apa kejadahnya semua ini? aku tak amik port sangat pasal lompat-lompat nie... bagi aku.. semua ini.. adalah..

mengelabah!!!!! siapa yang betul dalam hal ini? Najib? Nizar? Sultan Perak? anwar ibrahim? Nasarudin?

aku start baca pasal benda nie.. masa aku dengar pasal nasarudin (adub Bota) yang lompat dari Bn ke Pkr.. masa tue

aku cakap " pergh.. berapa juta la brader anwar ibrahim bagi brader nie.. hampeh betul brader nie.."

Najib.. bagi aku najib buat silap besar dalam hal ini... kalau pun adun-adun dari PR nak lompat ke BN, adalah lebih

bijak mereka ini di suruh berada dalam PR dan menjadi duri dalam daging.. dan mereka ini kemudiannya boleh menjadi

senjata BN untuk PR yang bakal berlangsung 2,3 tahun lagi.. takkan takleh tunggu? dan apabila berlakunya peralihan

kerajaan di perak.. lagi la silap bodoh... rakyat akan marah.. dan tentunya mereka akan memberontak di jalan raya..

sebab penyokonng PR nie mmg suka buang masa atas jalan raya.. dan next PRU mmg Kalah la BN pasal isu ini mmg

menaikkan kemarahan rakyat, penyokong PR mahupun penyokong BN sendiri.. rasanya la..

Nizar... kenapa nak mengelabah sangat? berani kerana benar.. kalau betul la mereka rampas cara yang tak bermaruah..

next PRU.. lawan balik la.. ke dah best sangat jadi MB sampai tak leh nak turun bawah sikit.. Allah maha adil dan

kalau kamu percaya pada Allah, takkan la kamu tak boleh percaya yang Allah akan membalas perbuatan mereka yang

kejam.... kamu tuekan orang pas.. parti yang berasaskan Islam... rukun imankan perlu percaya kepada qada' dan

qadar.. so kalau dah ketentuaannya macam ini.. apa salahnya redha dan bangun semula? penyokong-penyokong PAs.. tak

boleh ke anggap ini sebagai ujian dari Allah.. dari kamu berperang dgn polis dan merusuh di jalan raya.. Allah suka

ke mcm tue? Ulama-ulama pas suka ke?? entah la.. iman aku lemah.. tapi aku percaya.. ada jalan yang lebih baik...

Anwar? dulu hang cakap hang nak amik alih kerajaan... sekarang bila depa amik kerajaan hang.. hang nak bising-bising

la.. nak pi court la.. aku tak caya la kalau kamu kata yang MP2 Bn akan masuk PR sebab diaorg nak berjaung bersama

kau.. Mesti hang bagi duit dekat diaorang jugakkan? takkan la sesen pun diorg ni tak dapat kalau aritue diorg lompat

parti? tak jadi aritue pun kau bagi mcm2 alasan.. apada.. cuba korang kira.. kalau setiap MP yang dikatakan nak

lompat tu dibayar 1 juta.. kira la sendiri.. tue pun kalau 1 juta..

bagi aku.. politik di malaysia ini sangat jijik... Najib mmg hampeh.. aku ingat dia ni pandai sket dari Pak lah..

sama jgk jugak la kepandaian depa nie..pandai mcm budak darjah satu... Anwar ibrahim.. hehe. hang nie mmg aku tak

respect dari dulu lagi... hang pun 2x5 jugak la.. cakap huhahuha je.. depan org nie hang cakap lain.. depan org nie

hang cakap lain.. podah la.. penyokong BN plak.. cakap banyak.. Penyokong PR.. cakap lagi banyak.. masalahnya.. dua

-dua pekak.. pekak badak.. buta tuli... fanatik tak bertempat.. tang Palestine aritue.. takde ramainya pun kat jalan

raya nak berdemontrasi.. nie pasal orang-orang yang tak tentu betul ke tak.. sanggup plak kutuk anak bangsa seagama

sendiri.. kutuk sultan sendiri yang juga merupakan pemimpan agama... entah la.. Sultan pun mungkin salah.. tapi aku

tak tau pape sangat.. so tak berani nak komen pasal baginda...

3.2.09

Lupa.. oh Lupa..

kadang-kadang kita selalu lupa benda-benda yang penting ianya mmg menyakitkan hati.. tapi sebagai manusia yang lemah, kita memang selalu lupa dan yang paling mendukacitakan, kita sering lupa akan Tuhan yang maha pencipta sekian alam.. 

minggu ini memang minggu aku lupa banyak benda.. balik dari kl, aku terlupa nak bawak balik electric razor aku yang mmg jarang aku lupa since setahun dua ini aku mmg selesa dgn imej clean.. and rasa malas nak suruh my mum send it back to kl as when i called her to confirm bout da shaver, she seem to mad wid me coz she really ask me to recheck all my stuff before back to kuching and anyway, its my bad coz i only pack my stuff at 3 am in the morning after i watch football match.. haih..

so now im in serian... and i forgot to bring my bedsheet, my study lamp, my extension wire, a few books, my hp charger and also my sport shoes.. and the uppermost thing that i regret is i forgot to bring my dslr even i just bought a new lens for it.. but after all, im coming back to kuching this friday.. Can wait to snap a few pic in serian.. its has some nice scene and since its a cowboy town, i think there a lot of thing to be snap as some of the thing can not be found in kuching or kl..

just download the new butterfinger videoclip.. "mati hidup kembali".. even im not a die hard fan of them but i did by their cds.. i mean the original one.. hehe.. and regarding to the videoclip.. as its one of my favourite tract in the album 'kembali' i really like the clip.. its simple yet touching.. hehe.. its really suit to the song compare to many malaysian artists's videoclip which i think not so related to the song and have no massage to deliver.. after all its butterfinger... for a malaysian band... for me they are unique and they had establish their own trademark.. nice job! just take a look at the videoclip..